ممنوعیت واردات برخی گوشی های موبایل به ایران

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ براساس نامه‌ای که انجمن واردکنندگان موبایل خطاب به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نوشته، مشخص شده است که برخی از مدل‌های برند شیائومی که حدود ۲۵درصد سهم بازار را در اختیار دارند، برخی سرشماره‌های اضطراری مانند ۱۱۰، ۱۱۵ و ۱۲۵ را به‌درستی مسیریابی نکرده و آن شماره‌ها را به سرشماره ۱۱۲ هدایت می‌کنند.

دلیل اصلی این موضوع تحریم‌ ایران از معامله مستقیم با شرکت‌های اصلی تولید‌کننده گوشی و خرید از واسطه‌های دیگر کشورهاست که اجازه مذاکره و واردات تجهیزات به روش مناسب بازار ایران را نمی‌دهد. 

با این حال مزیت‌های برندهای چینی هم بر کسی پوشیده نیست. قیمت پایین‌تر در مقایسه با برندهای کره‌ای تا اندازه‌ای باعث ایجاد تعادل در بازار می‌شد، اما به‌نظر می‌رسد حالا این تعادل با تصمیم سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات درحال به هم خوردن است.

اخباری از ممنوعیت واردات برخی مدل‌های پرتقاضای موبایل به‌علت مشکل عدم مسیریابی صحیح سرشماره‌های اضطراری، به گوش می‌رسد که درصورت اجرای این ممنوعیت، با توجه به سهم قابل‌توجه در بازار و مقرون‌به‌صرفه بودن این مدل‌ها در مقایسه با سایر برندها، مشکلاتی را در عرضه و تقاضا و تامین گوشی موردنظر کاربران ایجاد خواهد کرد.

انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی براساس نامه‌ای که به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نوشته درخواست تجدیدنظر در ممنوعیت مجوز ثبت‌سفارش برخی برندهای پرتقاضای موبایل به علت مشکل عدم مسیریابی صحیح سرشماره‌های اضطراری را دارد. این نامه تاکید می‌کند براساس درخواست سازمان تنظیم مقررات، واردات برخی مدل‌های شیائومی در آینده ممنوع خواهد شد.

به گزارش این انجمن، در نامه‌ای که به شرکت‌های واردکننده برای ممنوعیت واردات مدل‌های شیائومی ارسال شده، این‌طور آمده است که «براساس بررسی‌های انجام‌شده، گوشی‌های موبایل واردشده به کشور، سرشماره‌های اضطراری ۱۱۰، ۱۱۵ و ۱۲۵ را به‌درستی مسیریابی نکرده و آن شماره‌ها را به سرشماره ۱۱۲ هدایت می‌کنند که این موضوع موجب عدم دسترسی فوری ذی‌نفعان خریدار گوشی‌های مربوطه به سامانه‌های مرتبط با سرشماره‌های فوق و بالطبع تضییع حقوق آنها خواهد شد.» 

در ادامه تاکید شده که «با توجه به موضوع فوق و با عنایت به ماده ۴ قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و تعهد ارائه‌شده توسط آن شرکت هنگام ثبت‌سفارش و ترخیص، ضروری است آن شرکت حداکثر ظرف مدت ۲۰روز از تاریخ صدور این نامه، نسبت به ارائه اقدامات انجام‌شده، در راستای برطرف‌کردن مشکل فوق و اطلاع‌رسانی لازم به مخاطبان و سازمان اقدام کند. تا زمان احراز رفع مشکل در گوشی‌های فوق‌الذکر، ورود مجدد گوشی‌های تلفن‌همراه مذکور به کشور ممنوع است.»

  کدام مدل‌ها ممنوع می‌شوند؟

بخش عمده مدل‌های گوشی‌هایی که وارداتشان تحت‌تاثیر قرار گرفته مربوط به شیائومی هستند و گوشی‌های رده بالای این برند را شامل می‌شوند. 

مدل‌‌های REDMINOTE10، REDMI9C REDMI9C، REDMI9AT، POCOX3 و REDMINOTE9 PRO از برند شیائومی، برخی از مدل‌های برند وان‌پلاس، اینفینیکس و نوکیا مشمول این نامه می‌شوند. این در حالی است که جلوگیری از واردات برند شیائومی، به‌عنوان یکی از برندهای مطرح و پرمصرف گوشی در ایران، تبعات خود را دارد. از جمله اینکه به‌دلیل قیمت به‌صرفه این گوشی‌ها در مقایسه با برندهای محبوب‌تری مانند سامسونگ، مصرف‌کننده نهایی که در شرایط بد اقتصادی می‌تواند با حداقل هزینه، موبایل کارآمدی تهیه کند، از این فرصت محروم و ناچار خواهد شد برای خرید گوشی برندهای دیگر، مبلغ بیشتری هزینه کند.

در نامه به رگولاتوری آمده است که شرایط تحریم‌های خصمانه علیه ایران به قطع ارتباط مستقیم با برندهای اصلی موبایل منجر شده و برندهای مطرح به جهت این تحریم‌ها و استفاده از برخی قطعات و تکنولوژی‌های آمریکایی، امکان مذاکره یا فروش باواسطه یا بی‌واسطه به ایران را ندارند و بازرگانان با روش‌های بسیار سخت و پیچیده و دور زدن تحریم‌ها نیاز مصرف‌کنندگان را تامین می‌کنند که عملا امکان درخواست تغییرات نرم‌افزاری در حال حاضر وجود ندارد.

  مقایسه شیائومی می‌بند ۷ یا هواوی بند ۷

علیرضا تقوی، کارشناس بازار موبایل می‌گوید: ممنوعیت واردات گوشی به‌خاطر تطابق‌نداشتن محصول با استانداردهای ایران ناشی از عامل تحریم‌ها نوعی پاک کردن صورت‌مساله است؛ چراکه اساسا ارتباطی با برندهای خارجی ندارد و این نتیجه تحریم‌هاست. 

تقوی می‌افزاید: شیائومی از جمله برندهایی است که حتی زمانی که سهم اندکی از بازار ایران داشت، مدیران ارشد خود را برای افزایش واردات و ارائه خدمات به ایران اعزام می‌کرد و با شرکت‌های مختلف به‌طور رسمی فعالیت می‌کرد، اما تحریم‌ها عملا ارتباط مستقیم این برند و دیگر برندها را با ایران قطع کرده است. 

به گفته این کارشناس موبایل شیائومی و دیگر برندها از وضعیت تحریم ایران ناراضی‌ نیستند. آنها بدون تعهد فروش قابل‌توجهی در ایران دارند و با توجه به تورم و قیمت بالای گوشی و نیاز مصرف‌کنندگان ایرانی چاره‌ای جز استفاده از موبایل‌های ارزان‌قیمت‌تر نیست. این هزینه‌ای است که بابت تحریم‌ها فقط به این بخش از بازار ما وارد می‌شود و در صورتی که تحریم‌ها وجود نداشت با مذاکره به‌راحتی قابل رفع بود. 

 میزان واردات برندها 

همچنین طبق آمار انجمن واردکنندگان موبایل اتاق بازرگانی ایران، طی بازه زمانی تیرماه ۹۹ تا خرداد ۱۴۰۰، تعداد ۸میلیون و ۴۷هزار دستگاه موبایل با برند سامسونگ در مقابل 4میلیون و ۵۹۱هزار دستگاه گوشی شیائومی وارد کشور شده است که این آمار، سهم ۴۶درصدی سامسونگ در برابر سهم ۲۶درصدی شیائومی را نشان می‌دهد. این یعنی ممنوعیت واردات شیائومی، تعادل بازار را به هم می‌زند و عدم تامین این میزان تقاضا در بازار باعث به‌هم خوردن نظم عرضه و تقاضا می‌شود.

انجمن واردکنندگان در نامه‌ به رگولاتوری، پیشنهادهایی در راستای حل این مشکل به‌جای ممنوعیت واردات ارائه کرده است؛ از جمله دریافت تعهد از بازرگانان برای نصب برچسب روش شماره‌گیری صحیح سرشماره‌های اضطراری و اطلاع‌رسانی مناسب در شبکه‌های فروش و شبکه‌های اجتماعی شرکت‌ها برای آگاه‌سازی مصرف‌کنندگان و همچنین مذاکره و تعامل با سامانه همتا و تصویب کمیته راهبری رجیستری برای ارسال پیامک اطلاع‌رسانی به مصرف‌کننده پس از فعال‌سازی مدل‌های مذکور با هدف آگاه‌سازی مردم از روش شماره‌گیری صحیح این شماره‌ها تا زمان لغو تحریم‌ها.

پربیننده ترین تکلیف اینترنت نامحدود چه شد؟ طرح محدودیت شبکه های اجتماعی این هفته در مجلس چت نوشتاری کلاب هاوس ممکن شد صیانت از داده‌ ها در فضای مجازی، نباید تک بعدی باشد / پرداختن به موضوع حکمرانی سایبری ضرورتی است سیاست‌ های ضدانحصاری دولت آمریکا تغییر می‌ کند؟

عضویت در کانال تلگرام خبربان

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: واردات گوشی موبایل
سازمان تنظیم مقررات
انجمن واردکنندگان
ممنوعیت واردات
مصرف کنندگان
تحریم ها
شماره ها
شرکت ها
گوشی ها
مدل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا
منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۴۹۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

شرط مهم پرداخت سود سهام عدالت

  راهنما خرید ماشین لباس شویی ایرانی و خارجی

خبر خوش برای بازنشسته‌ها/ افزایش حقوق جدید در راه است

یارانه جدید چه زمانی واریز می‌شود؟

قیمت طلا و سکه در ۱۹ اسفند ۱۴۰۰/ سکه ۱۲ میلیون و ۱۸۰ هزار تومان شد

مجری سرشناس رادیو و تلویزیون درگذشت

خبر بعدی:

قیمت موبایل باز هم فراتر از جیب مردم

با توجه به اینکه نرخ ارز طی یک ماه اخیر روند نزولی به خود گرفته است، اما باز هم در روز‌های پایانی سال جاری، شاهد گران شدن موبایل در بازار هستیم.

گرانی موبایل همواره از موضوعات مهم و برجسته در بازار بوده است که با وقوع اتفاق‌های مهم سیاسی و اقتصادی در کشور شاهد آن بوده‌ایم. با توجه به اینکه نرخ ارز طی یک ماه اخیر روند نزولی به خود گرفته است، اما باز هم در روز‌های پایانی سال جاری، شاهد گران شدن موبایل در بازار هستیم. به جرات می‌توان به این نکته مهم اشاره کرد که با کاهش نرخ ارز، باید شاهد نزول نرخ انواع موبایل در بازار باشیم، اما این اتفاق رخ نداده است و به نوعی عکس این موضوع در بازار به وقوع پیوسته است.
برای اطلاع دقیق از عوامل افزایش قیمت گوشی با دو تن از فعالان حوزه موبایل گفتگو کرده‌ایم، تا نظر آن‌ها را درباره عوامل این گرانی، جویا شویم.

افزایش خرید گوشی به بیش از ۲۵ میلیون عدد در سال آینده
محمدرضا عالیان، سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل با انتقاد از گرانی مجدد گوشی موبایل در بازار، گفت: باید به این موضوع مهم اشاره کرد که شرکت‌های واردکننده موبایل به کشور هیچ‌گونه افزایش قیمتی نداشته‌اند، اما متاسفانه در بازار ایران به دلیل نقش پررنگ دلالان و واسطه‌گران، شاهد افزایش قیمت بی‌رویه نرخ موبایل هستیم که باید برای آن راهکار و چاره‌ای اساسی اندیشیده شود.

نباید این انتظار را داشته باشیم که در مدت ۲ ماه با نوسانات کاهشی یا افزایشی نرخ ارز، شاهد تغییر در قیمت انواع موبایل در بازار باشیم

وی افزود: با توجه به اینکه روند ثبت سفارش، تخصیص و تامین ارز برای واردات انواع موبایل به کشور نیازمند صرف زمان زیادی است، نباید این انتظار را داشته باشیم که در مدت ۲ ماه با نوسانات کاهشی یا افزایشی نرخ ارز، شاهد تغییر در قیمت انواع موبایل در بازار باشیم.

عالیان از اجرای طرح رجیستری برای شفاف شدن کالای موبایل در کشور خبر داد و افزود: انبار بسیاری از شرکت‌ها در سال جاری پر شده است و بازار نامطلوب فروش انواع موبایل در ایران موجب شده است که حتی در بعضی از مواقع با احتساب هزینه‌های ترخیص و گمرک، قیمت انواع موبایل در تهران پایین‌تر از استانبول و حتی کشور‌های حاشیه دریای خلیج‌فارس است که نباید این‌طور باشد، و حداقل نرخ انواع موبایل در تهران باید برابر با سایر کشور‌های همسایه ایران و یا حتی کمی گران‌تر باشد، که متاسفانه در پایان سال جاری این اتفاق رخ نداده است.

طی سال‌های اخیر شاهد افزایش میزان تقاضای گوشی موبایل در بازار بوده‌ایم، به طوری‌که که این میزان در سال گذشته حدود ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه بود و در سال جاری به بیش از ۱۹ میلیون دستگاه رسید

سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل تصریح‌کرد: طی سال‌های اخیر شاهد افزایش میزان تقاضای گوشی موبایل در بازار بوده‌ایم، به طوری‌که که این میزان در سال گذشته حدود ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه بود و در سال جاری به بیش از ۱۹ میلیون دستگاه رسید.

  تلویزیون شیائومی 50 اینچ 4K ال ای دی 50P1

وی افزود: میزان تقاضا خرید گوشی موبایل برای سال آینده به بیش از ۲۵ میلیون دستگاه خواهد رسید، زیرا نسل جدید موبایل‌های از ۳ G و ۴ G به ۵ G ارتقا پیدا کرده‌اند که وقوع این اتفاق، موجب افزایش قیمت انواع موبایل در بازار به دلیل برخورداری از تکنولوژی بالا و نرخ دلاری گران شده است.

زمان‌بندی خرید، اصل مهم برای مصرف‌کننده موبایل
رضا دیهیمی، نایب رئیس انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی با اشاره به اینکه اختلاف بین نرخ ارز در بازار آزاد و ارز صادراتی به بیش از ۱۰ درصد رسیده است، گفت: گوشی‌های موبایلی که بیش از ۵۰۰ دلار ارزش دارند، باید برای قیمت‌گذاری آن‌ها در بازار، راهکار اساسی درنظر گرفته شود، زیرا نرخ ارز در بازار آزاد برای فروشندگان ملاک اصلی است و همین موضوع گرانی را مهمان بازار‌های موبایل در ایران خواهد کرد.

وی افزود: افزایش ۱۰ تا ۲۰ درصدی قیمت گوشی موبایل برای سال آینده دور از ذهن نیست، زیرا از یک طرف هزینه‌های جاری برای فروشندگان و واردکنندگان گران خواهد شد و از طرف دیگر هم شاهد رشد نرخ تورم کالا‌های لاکچری که موبایل هم جزیی از آنهاست، در بازار خواهیم بود.

دیهیمی تصریح‌کرد: تهاتر واردت موبایل در برابر صادرات زعفران، خشکبار و یا حتی انواع میوه نمی‌تواند راهگشای موضوع باشد، زیرا از این طریق فقط ارز‌های صادراتی وارد کشور خواهند و برای واردکنندگان و حتی مصرف‌کنندگان موبایل در بازار هم ضرر خواهد بود، زیرا باید کالای موردنظر خود را گران‌تر از سابق خریداری کنند.

بازار موبایل از واردات تا فروش و حتی خدمات پس از فروش در ایران نیازمند ساماندهی است، زیرا طی چند سال اخیر شاهد وقوع آشفتگی‌های متعددی در این بازار بوده‌ایم، اما نه تنها تغییری برای سازماندهی این هرج ومرج‌ها ایجاد نشده است، بلکه بیشتر شده است که برای درمان آن باید برنامه‌ریزی کرد

وی اضافه‌کرد: بازار موبایل از واردات تا فروش و حتی خدمات پس از فروش در ایران نیازمند ساماندهی است، زیرا طی چند سال اخیر شاهد وقوع آشفتگی‌های متعددی در این بازار بوده‌ایم، اما نه تنها تغییری برای سازماندهی این هرج ومرج‌ها ایجاد نشده است، بلکه بیشتر شده است که برای درمان آن باید برنامه‌ریزی کرد.

نایب رئیس انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی اضافه‌کرد: نباید از ذکر این نکته مهم غافل شویم که ساخت موبایل در داخل کشور می‌تواند گره کور بسیاری از مشکلات در این حوزه را برطرف کند اما، در بعضی از اوقات نیازمند انتقال تکنولوژی از کشور‌های سازنده گوشی موبایل به ایران هستیم که طی سال‌های اخیر این اتفاق به ندرت رخ داده است.

دیهیمی گفت: قطع دست دلالان و واسطه‌گران از بازار موبایل به طور قطع باید محقق شود تا مصرف‌کننده، گوشی موبایل را گران‌تر از نمایندگی خریداری نکرده و موجب نارضایتی وی نشود.

وی تصریح‌کرد: وقتی ۳۵ درصد از نیاز بازار، گوشی موبایل وارد کشور می‌شود، نباید این انتظار را داشت که قیمت موبایل در بازار کاهش پیدا نکند اما، زمان‌بندی در خرید گوشی موبایل برای مصرف‌کننده، اهمیت دارد که به طور قطع خرید موبایل نباید در شب عید رخ دهد.

/بازار

برچسب ها: قیمت موبایل ، جیب مردم ، گران شدن موبایل لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000QvF